leven en werken
wordt zo veel leuker

Over Mij.

Even voorstellen

Ik wilde - altijd al- graag iemand zijn die mensen helpt méér kwaliteit te halen uit hun werk of uit hun leven. Als ik daarmee bezig ben, heb ik het gevoel dat ik zelf ook een zinvolle betekenis geef aan mijn leven. Op mijn visitekaartje staat dan ook  "Personal Development Consultant". 

Een personal development consultant, ook wel bekend als een persoonlijke ontwikkelingscoach of -adviseur, is een professional die individuen begeleidt bij het ontdekken en ontwikkelen van hun persoonlijke en professionele doelen en potentieel.

Het doel van een personal development consultant is om mensen:

  • te helpen hun zelfbewustzijn te vergroten,
  • hun vaardigheden te verbeteren en
  • hun prestaties te optimaliseren.

Als personal development consultant bied ik o.a. individuele coaching sessies aan, waarbij ik help bij het bepalen van doelen, het identificeren van sterke en zwakke punten, het creëren van een actieplan en het volgen van de voortgang.

Daarnaast kun je bij mij ook terecht voor cursussen om specifieke vaardigheden te ontwikkelen, zoals communicatie, leiderschap, of persoonlijke effectiviteit. Kijk voor het aanbod maar eens op mijn andere websites:         

Het werk van een personal development consultant is gebaseerd op de overtuiging dat mensen in staat zijn om zichzelf te ontwikkelen en hun potentieel te maximaliseren, mits ze de juiste begeleiding krijgen.

Nu, al meer dan 30 jaar,  help ik mensen met de ontwikkeling van hun vaardigheden, persoonlijkheid, kennis, problemen, etc. Ondernemers, maar ook veel medewerkers uit bedrijven, werkzaam bij de overheid, in de zorg. Maar ook particulieren. Zoals gezegd doe ik dat vanuit mij psychologische en organisatiekundige achtergrond middels het afnemen van assessments, coaching en geven van cursussen.

Al even lang ben ik freelance  docent/trainer bij andere opleidingsinstituten. Ik reis vaak  door het land voor het geven van trainingen uit naam van  NCOI, ISBW, Scheidegger, IMK-Opleidingen, Edunoord e.a., maar geef ook regelmatig gastcolleges op de NHL-Stenden (Leeuwarden), Hanzehogeschool (Groningen) en Windesheim (Zwolle)

Verder noem ik mijzelf een 'verbinder'. Vanuit mijn netwerk breng ik graag mensen bij elkaar. Ik heb een groot netwerk. Mede te danken aan het feit dat ik 11 jaar lang de belangen heb mogen vertegenwoordigen voor ondernemers in Friesland in de (onbezoldigde) functie van Voorzitter MKB Friesland. Ook leuk aan die functie waren de regelmatige radio- en televisie optredens als 'spokesman'

Tot slot: ik mag graag bloggen. Ik schreef en schrijf al geruime tijd columns voor diverse media: de Zakenspiegel, de Leeuwarder Courant, alle (digitale) Huis aan Huisbladen in Friesland, Het Ondernemersbelang, Managementsite, De Zaak, MKB, Journa e.a.  Op deze website kun je die columns lezen. In mijn "Over Business' lees je over 'ondernemen' en over 'ondernemers. In de "over Life" blogs schrijf ik over die alledaagse dingen waar jij en ik tegenaan lopen, met tips voor je kwaliteit van leven, en in "Over...?" tenslotte. Tja, dat moet je zelf maar zien.


Met vriendelijke groet,

Rutger Boelsma

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info