leven en werken
wordt zo veel leuker

Over Mij.

Ik wilde - altijd al- graag iemand zijn die mensen helpt meer kwaliteit te halen uit hun werk of uit hun leven. Als ik dat doe heb ik het gevoel dat ik een zinvolle betekenis geef aan mijn leven. Op mijn visitekaartje staat dan ook  "Personal Development Consultant". In gewoon Nederlands " adviseur in persoonlijke ontwikkeling" .

In 1992 ben ik gestart met RBC-Consultants. Nu, al meer dan 30 jaar,  help ik mensen met de ontwikkeling van hun vaardigheden, persoonlijkheid, kennis, problemen, ontwikkeling etc Die mensen zijn ondernemers, maar ook veel medewerkers uit bedrijven, werkzaam bij de overheid, in de zorg en ook particulieren. Op de site van RBC-Consultants kun je zien welke diensten inmiddels allemaal worden aangeboden.

Al even lang ben ik freelance  docent/trainer bij andere opleidingsinstituten. En nu nog steeds reis ik vaak  door het land voor het geven van trainingen uit naam van  NCOI, ISBW, Scheidegger, IMK-Opleidingen, Edunoord e.a. Heel veel afwisseling dus: geweldig!

Ik ben nogal creatief ben, onafhankelijk, en ik voel mij zeer zeker een wereld (lees: mensen)verbeteraar. Ik wil mij niet vervelen, iedere keer weer iets nieuws oppakken. Ik  besta uit afwisseling . Mede daarom heb ik  in 1994, het RBC-Huiswerkinstituut opgericht. Met een geweldig team medewerkers helpen we daar leerlingen, van basisonderwijs tot en met HBO-studenten, met allerlei zaken die met leren te maken hebben.

Als ik in 2000 wordt gevraagd voor de onbezoldigde functie van Voorzitter MKB -Friesland, zeg ik daar 'ja' tegen. Ik zal 11 jaar lang de belangen dienen van de ondernemers in het Friese. Een geweldige tijd, veel netwerken,  regelmatige aanwezigheid op het hoofdkantoor van MKB-Nederland in Den Haag, veel belangen dienen, veel praten met ondernemers en hun problematiek, radio en televisie optredens, veel ergernis over de altijd trage politiek(e besluitvorming) maar vooral... héél veel  bewondering voor de prachtige en innovatieve (familie-)bedrijven die we in Friesland hebben.

Om ook de particuliere medemens van dienst te kunnen zijn komt daar in 2012 de "Coachingpraktijk Leeuwarden' bij. Ik hou mij daar vooral bezig met EMDR. Dat is  een snel en buitengewoon werkzame methodiek waarmee je mensen kunt helpen die een trauma of PTSS hebben. Elke dag weer ben ik verbaasd over de positieve effecten en de snelle werking ervan.

Vanaf 2014 geef ik ook  van cursussen, workshops en trainingen.  Uniek daarbij is dat je  gewoon privéles van mij krijgt. De cursus gaat dus altijd door!

Tevens heb ik op mijn visitekaartje mogen toevoegen: PPS®- Expert. Dat is pas echt revolutionair! Nieuwsgierig? Lees hier maar eens.

Tot slot: ik mag graag bloggen. Ik schreef al columns voor diverse media: de Zakenspiegel, de Leeuwarder Courant, alle (digitale) Huis aan Huisbladen in Friesland, Het Ondernemersbelang, Managementsite e.a.  Op deze website kun je vervolgens alle en de nieuwe blogs lezen. In mijn "Life" blogs schrijf ik over die alledaagse dingen waar jij en ik tegenaan lopen, maar ook wat je eraan kunt doen.Hoe je meer succesvol of meer tevreden kunt zijn. En in "Over...?" Tja, dat moet je zelf maar zien.

Met vriendelijke groet,

Rutger Boelsma

Wil je meer weten over mijn dienstverlening? Kijk op www.rutgerboelsma.nl

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info